Hvilken webshop løsning er bedst for dig ?

Spørgsmålet kan udformes på mange forskellige måder.
hvilken webshop skal jeg vælge ?
Hvilken webshop passer bedst til mit firma
Hvilken webshop syntes i er bedst ?

Jeg vil spare dig som læser for at finde resultatet et sted midt i al teksten på side og med det samme fortælle dig hvad den bedste webshop er for lige netop dig.

Den bedste webshop for dig må du selv finde !

Og hvis du er blevet nysgerrig på hvorfor jeg kan være så fræk ikke bare at fortælle dig det med det samme. så få du forklaringen hvis du læser resten af teksten.


Jeg har nu efterhånden siddet med mange forskellige måder at bruge webshops på. jeg har siddet som bruger af indtil flere løsninger,  udvikler af webshops og nu som administrator af en webshop.

Og jeg støder meget ofte på spørgsmålet om hvilken webshop man skal vælge. derfor vil jeg skrive min mening på denne side i stedet for at skulle skrive det samme hver gang.

Og jeg må hellere sige med det samme at dette ikke er den lette løsning. men i det lange løb. så er det den bedste løsning for dig og dit firma. hvilket gælder i stort set alle aspekter af at være erhvervsdrivende. der er ikke nogle lette udveje eller løsninger. det handler om at klø på.

Man kan naturligvis godt betale sig fra at få lavet en webshop. og man kan hoppe på den første og bedste version som bliver foreslået af folk som har prøvet et par webshops. men det er trods alt dig som skal arbejde med denne webshop hver dag. og klikke rundt på siderne mange hundrede gange om dagen, der for er det ekstremt vigtigt at du kan lide at arbejde med systemet.

Den min helt klare anbefaling er at bruge en hel del tid på at finde den rette løsning. dermed ikke sagt at du kan finde en som passer på alle de aspekter som du søger. men så må man gå på kompromis eller overveje at få ændret de detaljer som ikke passer ind i dit produktudvalg eller arbejdsgang. dette er trods alt bedre end at skulle arbejde i et system hvor det hele ikke passer til dine smag.

 

Da vi sad i samme situation, dog med vores relativ store erfaring på området og skulle finde en egnet løsning. så spurgte vi os selv, hvad har vi egentlig brug for ?

Vi skulle teste et produkt. så vi startede helt fra bunden med en gratis løsning fra ecwid.com som vi faktisk var temmelig glad for. den var hurtig responsiv, god support, god opdateringsrate, udvidelser og muligheder. vi havde oprettet prøvekonti hos adskillige udbydere af lignende løsninger. men det vi specielt faldt for i vores tilfælde var den naturlige integration med facebook, hvor vi på daværende tidspunkt havde alt salg i forvejen og kunderne.

Men efter et stykke tid var der små ting som vi gerne ville have ændret for at tilpasse vores produkter og arbejdsgange. så vi gik i gang med at undersøge alternativer. det skal lige siges at en af grundene til at vi brugte et system som ecwid.com var at vi ikke selv skulle stå med ansvaret for backup, vedligeholdelse, installation fejl osv. på selve systemet. da vi har erfaret at det kan tage meget af ens tid.

Vi brugte så en del tid på at finde frem til en webhost som var hurtig, ved at læse diverse reviews osv. så faldt valget på fastcomet.com som tilbød Varnish support. hvilket giver en del fordele mht. hastighed af loadetid. og de bruger kun SSD. jeg ved ikke om de er de hurtigste. men blot det at klikke rundt på en udbyders side kan give en fornemmelse af hvor seriøs udbyderen er og hvor hurtig deres servere er.


 

Så begyndte det hårde arbejde. vi startede med at installere og se demos af alle de webshops som fandtes i https://www.softaculous.com/demos bibliotek. da det er en nem måde at installere webshop systemer på. og så begyndte vi at oprette varer og opsætte en løsning af gangen. det var en lang process. nogle systemer drillede mere end andre. og man skal ikke bare lige give op med det samme. de forskellige muligheder kan godt ligge lidt gemt. vi nåede at beslutte os op til flere gange for et system for herefter at skifte mening. det skete fordi vi ikke havde været grundige nok. vi havde kun indtastet halvdelen af varer og varianter af de varer. men da vi så fik indtastet resten. så begyndte de to mest lovende systemer (Magento**(demo) og Prestashop(Demo) at bukke under. specielt i administrationen var de slet ikke til at arbejde med. dette er primært gældende for hvis man har 3 eller flere varianter tilknyttet et produkt. altså. hvis du eks. har 4 forskellige farver til et produkt, 5 forskellige størrelser og måske 2 køn. så ender du op med en del kombinationer. og nogle systemer håndterer det bedre end andre. rent performance messige. derudover så var Magento temmelig avanceret at arbejde i. og jeg vil ikke anbefale systemet med mindre du har en rutineret udvikler til rådighed. Prestashop var et lækkert system som vi syntes så meget lovende ud. men det bukkede som sagt også under for det store antal varianter.

Så måtte vi grave dybere. og var faktisk i vildrede mht. løsninger. da vi syntes at vi havde set på dem alle sammen. ved et tilfælde så opdagede vi en “skjult” funktion i systemet som hedder Abantecart. som gjorde at vi kunne tilknytte billeder til hver variant. som de andre systemer kunne og det var et krav fra vores side pga. produkterne og æstetikken på siden, kunders muligheder osv. det åbnede nu op for en mulighed. men vi måtte også gå på kompromis. da Abantecart ikke er så populært, så er der ikke så mange addons. og sprog er heller ikke i top. de fleste sprog ligger i filer som er maskinoversat af google translate. det gav nogle gange pudsige sætninger eller meninger når man skulle trykke på knapper. Heldigvis er der integreret i admin mulighed for at redigere alle tekster. så det var bare i gang med at oversætte.

Abantecart (Demo) var heller ikke helt lige så intuitiv at arbejde med som Prestashop.

Hvilken webshop løsning er bedst for dig ?

Slutteligt vil jeg give mine to anbefalinger ud fra hvad vores behov var ecwid.com er de nemme løsning, hvis du ikke har de store krav. men du kommer til at betale for temaer og muligvis også moduler på mdl. basis. men hvis du ønsker noget lidt mere avanceret, og ikke har mange vartianter. så er mit bud at bruge Prestashop. det er nemt at sætte op, både med sprog, vægt, valuta osv. det er blot at klikke sig rundt i administrationen.

Prestashop håndterer store mængder data uden tab af ydelse. (Demo)

Hvilken webshop løsning er bedst for dig ?

 

** Magento kommer i to varianter. den ene er en fuld løsning lige som shopify, ecwid osv. men med Magento systemet naturligivs. den anden version er en som man kan installere på sin egen webhost.

 

Demoer: her finder du en lang liste med webshopsystemer og tilhørende demoer